Current Affairs Quiz Today – 12th May 2020

    1. Phytopharmaceutical medicine extracted from

    Correct! Wrong!

    Answer: Plants

    2. The WHO's smallpox eradication campaign was launched in the year of

    Correct! Wrong!

    Answer: 1967

    3. The causative agent of Smallpox is

    Correct! Wrong!

    Answer: virus

    4. Tamil Nadu govt has constituted a high-Level Committee to assess the overall immediate and medium-term impact of COVID-19 under

    Correct! Wrong!

    Answer: C Rangarajan

    5. The first successful vaccine for Smallpox was developed by

    Correct! Wrong!

    Answer: Edward Jenner

    6. Research Centre Imarat (RCI) is the premier lab of

    Correct! Wrong!

    Answer: DRDO

    7. Which state showed the worst infant mortality rate (IMR) in the country as per the Registrar General of India's data?

    Correct! Wrong!

    Answer: Madhya Pradesh

    8. In India River Nila located in

    Correct! Wrong!

    Answer: Kerala

    9. In Which Year Research Centre Imarat (RCI) established?

    Correct! Wrong!

    Answer: 1988

    10. Dept of Biotechnology & Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC) approved _______ proposals for devices, diagnostics, vaccine candidates, therapeutics, and other interventions have been recommended for receiving financial support.

    Correct! Wrong!

    Answer: 70